Primul curs internațional Dance Scottish // 1 year later

on February 26, 2017 Blog în mișcare, Dance Scottish and Tags: , , , , with 0 comments
Dance Scottish Dance Scottish

Facebook ne anuță consecvent și sârguincios că a trecut un an de la vizita lui Jim Cook în România. 

Jim Cook, membru al Royal Scottish Country Dance Society – International Branch și London Branch, venea pe 23 februarie 2016 cu experiența sa de până atunci – de 90 de workshopuri de dans scoțian susținute în 23 de țări – pe care da, le număra cu mândrie și cu siguranță în anul care s-a scurs de atunci, a mai adăugat câteva.

Prin workshopul cu numărul 91 din mansarda Dance AP Studio, Jim a marcat încheierea celui de-al treilea sezon Dance Scottish pentru comunitatea danscoțienilor din România.

Cursul a fost un succes atât pentru cei 20 de danscoțieni participanți, cât și pentru Jim, dovadă au făcut-o orele târzii pâna la care am prelungit cu toții discuțiile la bere în – desigur, J’ai Bistrot – și articolul scris de Jim chiar în noaptea aceea din entuziasmul momentului.

Jim Cook & Dance Scottish - feb 2015

Jim Cook & Dance Scottish – feb 2016

A doua zi am avut privilegiul să trag un sneak peek asupra articolului care urma să fie publicat în Newsletterul oficial al Royal Scottish Country Dance Society International  Branch cu numarul 45 din martie 2016 (da, la ei totul este atât de stufos, și grandios pe măsură). Așa cum am spus atunci, spun și acum când a venit momentul să împărtășesc acest articol cu voi – sunt foarte impresionată de modul cum a reușit Jim să pună în cuvinte esența celor 3 sezoane Dance Scottish din România și experiența celor 5 ani de dans scoțian trăiți de mine. Cred sincer că sunt prea subiectivă să fi putut să scriu mai bine în doar 3 pagini despre tot ce a însemnat proiectul Dance Scottish în date și cifre, articolul fiind minunat în sine și doar pentru atât. Dar Jim a reușit chiar mai mult. A reținut din tot ce i-am povestit cele mai importante cuvinte pe care le-am spus și a scris un citat care va rămâne scris.

Sunt fericită că a înțeles și că acum pot să subliniez prin articolul lui motivația care a făcut Dance Scottish să se întâmple

și care ar putea să îl trezească la dans oricând în viitor, prin evenimente singulare sau noi sezoane cu continuitate.

Alina says “I identify my values with what I call the Scottish dancing spirit: happy spirit, welcoming everybody, team work, always smiling and elegant, cheerful and even childish, organized and mathematical and with family and traditional values added to all of that.  I believe in all this so much and for sure it’s true: everything happens for a reason.  So thank you for allowing SCD to happen to me.”

Full article written by Jim Cook here