When & Where

Consecvent, cu teme puse la lucru în dans și mișcare 

Conceptul de cursuri Social Dance adună sub un singur nume:

Programele de conștientizare corporală / antrenament minte-corp / dezvoltare personală / anti-aging gym&dance. Acestea pot fi personalizate și organizate la cerere în sesiuni individuale, ședințe de cuplu sau cursuri de grup.

Poți urmări secțiunea blog sau paginile de socializare. Ca să primești informații despre când organizăm următorul modul din diversele clase de tip social sau când anunțăm calendarul următorului sezon de workshopuri // click from blog page.

Colaborările pentru evenimente sau traininguri în mișcare se fac în baza unui program personalizat. Obiective sunt stabilite de comun acord în urma unui chestionar și a unei discuții telefonice sau într-o întâlnire.

Pentru dans online și mișcare în disponibilitatea spațiului tău de acasă au fost concepute programe noi derivate din conceptul Social Dance. Cu suport video sau ghidaj live sunt disponibile // JocDans sau Coordination&Symmetry. Aceste programe sunt construite și recomandate într-o direcție concretă și bine delimitată. Social distancing is not social isolation!

In Bucharest & Online

Viziunea Social Dance este crearea

unor programe de dezvoltare personală în mișcare ce acoperă un continuum

// ce are la un capăt dansul structurat.

Caz în care tehnica de dans este preluată din mers, pe nesimțite, și de către oameni care nu au mai dansat niciodată.

// și la celălalt capăt are dansul spontan, emergent.

Acesta este un dans ce se lasă descoperit mișcare cu mișcare, clipă după clipă, din interior și autentic.

Programele Social Dance aduc în același spațiu grupuri de adulți, cupluri sau persoane ce au ca obiectiv lucrul cu sine prin interrelația minte-corp și relaționarea armonioasă cu sine, ceilalți și mediul.

Cu clasele Social Dance de dezvoltare personală te poți întâlni consecvent prin ședințe săptămânale sau one-time only în cadrul unui eveniment / conferințe, în studioul Alinei sau altă locație la cerere.

Tipurile de clase

Sunt într-o continuă schimbare și au evoluat în timp, de la concepte ce azi pot fi puse în mișcare doar la cerere, până la cele mai recente planuri de curs ce s-au dezvoltat odată cu experiența Alinei.

VEZI CV-UL Alinei

Conceptul claselor Social Dance, organizarea și predarea lor, o au în spate pe Alina Vișan (Petrișan), fost antrenor de dans sportiv, actual antrenor de ”nedansatori” și terapeut în mișcare.

Community Dance

// Momentul de recreere în care Toată lumea dansează.

Conceptul Community Dance (since 2013) // disponibil doar la cerere // abordează grupuri mari de adulți cu griji diferite și același interes, care ajung la un numitor comun prin dans, ales și conceput pentru o temă dată.

Evenimente – integrarea unor coregrafii de grup ușoare și tematice în orice tip de eveniment în care este necesară reconectarea cu corpul printr-un moment de mișcare fizică, plăcută, și ghidată dintr-o stare de joc-joacă.

Training-uri – integrarea unor momente de mișcare pentru stimularea interrelației minte-corp și a creativității, destresare sau pentru coeziune de grup printr-o coregrafie sincron sau în mișcare liberă.

Dancing Ladies

// Clasă de dans cu timp pentru tine și Împreună.

Cel mai vechi curs, still going and reinventing itself (since 2009) // Miza acestui program este dezvoltarea personală și a antrenamentului fizic prin întreținerea pasiunii pentru muzică, dans și întâlniri cu fetele. Clasele de Dancing Ladies au în mare parte loc în studioul Alinei și pot lua următoarele forme:

Ore particulare – la cerere – în care 2 prietene au chef să petreacă altfel de timp împreună. Grup privat – la cerere – în care o gașcă de prietene fac mișcare printr-un program stabilit împreună și ales pentru ele. În clasă organizată – momentan doar ONLINE – intenție inițiată de Alina și anunțată prin postările de blog. În cluburi, asociații sau săli de fitness – prin colaborări în baza unui contract.

Blind Date with The Dance

// Stil ales spontan și coregrafie învățată într-o şedinţă.

Blind Date with The Dance (since 2015) este un concept ce poate fi trezit doar la cerere – are la bază provocarea încercării unui stil de dans la alegerea Alinei, cu o coregrafie ușor de învățat, totul închegat într-o întâlnire one-time-only de câteva ore.

Ce are atât de special acest tip de clasă, și de ce se numește Blind (din engl. Orb), este neanunțarea stilului de dans ales până în momentul în care dansatorul ajunge la sală. Provocarea este astfel, la fel ca și surpriza, mult mai mare!

Întâlnirile oarbe cu dansul pot fi programate printr-un mail și pot fi personalizate pentru grupuri, cupluri sau persoane dornice să fie surprinse coregrafic.

Dans cu Alina Vișan

// 3 ore de pus teme de lucru, intenții sau întrebări în dans și mișcare

Organizat sub formă de sezoane anuale pentru grupuri de maxim 9 participanți, la 6 săptămâni distanță (since 2018) // cel mai nou concept propune practica și observarea dansului pe o temă dată ca stare în mișcare, propune introspecția pe tema astfel adusă într-un cadru îngrijit cu atenție de Alina și integrarea acesteia prin exerciții-experiență. 

Evenimentele // fiecare din cele 7 evenimente dintr-un sezon are o temă aleasă. Pentru participare nu ai nevoie de experiență prealabilă în dans și nu este necesar să fi participat la evenimentele antecedente.

Modulele // participanții care doresc să aprofundeze tema lucrată și să proceseze împreună cu Alina exercițiile-experiență din structura unică a eventului de 3 ore, pot opta pentru ședințe ulterioare săptămânale organizate în module de 6 sesiuni

Brain Gym and Dance

// Clasă de dans pentru doamne de orice vârstă

Concept ce s-a desprins din cursul Dancing Ladies (since 2019) // Valoarea centrală a acestui program este sănătatea dintr-o stare de bine.  Practica constă în antrenarea interrelației minte-corp și conștientizarea corporală prin coregrafii de coordonare, simetrie, orientare în spațiu. Numit și anti-aging workout, acest curs se joacă între vechi și nou, cu ritmicitatea, cu stimularea căilor neuronale noi și propune pentru bună dispoziție zone geografice cu tradiții diverse și stiluri de dans mai mult sau mai puțin structurate.

Ore particulare – la cerere – în care 2 prietene au chef să petreacă altfel de timp împreună. Grup privat – la cerere – în care o gașcă de prietene fac mișcare printr-un program stabilit împreună și ales pentru ele. În clasă organizată – momentan doar ONLINE – intenție inițiată de Alina și anunțată prin postările de blog. În cluburi, asociații sau săli de fitness – prin colaborări în baza unui contract.

Noi doi în dans și mișcare

// relația armonioasă de cuplu pornind de la o priză de dans

Concept pornit din experiența a 15 ani de lucru cu cupluri Wedding Dance Trip și a poveștii personale a Alinei cu soțul ei nedansator care într-o zi a cerut să învețe o priză de dans (since 2019)

Dinamica de relație într-un cuplu este transparentă în dans și mișcare și poate fi armonizată prin exerciții de leading-following, de dezvoltare a încrederii în parteneriat, de sincronizare a ritmurilor interioare a celor doi, prin mișcare cu atenție către centrul de greutate propriu, al partenerului și al cuplului și timp de calitate împreună.

Ore particulare – la cerere – în care un cuplu simte nevoia să petreacă altfel de timp împreună. Grup privat – la cerere – în care cupluri prietene dansează și evoluează prin programul stabilit împreună și ales pentru toți. În clasă organizată – intenție inițiată de Alina și anunțată prin postările de blog și pe canalele de social media (follow us on Facebook&Instagram // Dans cu Alina Vișan).

Ai o idee de curs Social Dance?

Hai aici să punem totul la cale împreună cu un grup de oameni și timp cu chef și stare de joc-joacă.

Alina says

De la dans structurat la mișcare liberă.

ghilimele simbol specifice brandului AP - Alina Petrișan - dans socialDupă 9 ani de dansator profesionist am ieșit din lumea dansului sportiv de performanță și am trăit o nouă etapă cu descoperiri și experimente printre cursuri de: jazz, balet, dans contemporan, tango argentinian, west coast swing, dansuri populare, dansuri indiene, dansuri scoțiene, acroyoga, lindy hop.

La finalul etapei de sportiv de performanță am conștientizat 2 lucruri. Primul a fost că dansul sportiv nu este suficient pentru mine, nici ca dansator, nici ca antrenor. Al doilea a fost că dansul este un instrument, o cale prin care poți evolua – ca om și calitate a vieții trăite – mergând dispre formă sportivă, tehnică și artă către senzația subtilă simțită în micromișcări, fără oglindă.

Pentru oamenii care își doresc să se simtă bine în corpul lor, într-o sală de dans și în afara ei, toate cunoștințele mele de tehnică de dans sportiv nu erau de ajuns. Un curs iubit poate să fie un curs ușor abordabil, interactiv, în care tehnica de dans să fie preluată din mers (dans), pe nesimțite. Poate să fie un curs în care să lăsăm corpul să ne miște el pe noi sau noi pe el, ambele având beneficii ale practicii.>>>

>> Undeva pe drum, printre toate gândurile și planurile, mi-am promis că mă voi pregăti, mă voi interesa, ma voi specializa continuu și voi fi un antrenor de dans pentru oameni, nu pentru dansatori.

În 2013 am deschis acest nou capitol, psihologie prin dans. Pentru mine dansul a fost și încă mă surprinde cât de mult este o metodă de dezvoltare personală. Și mai este un aspect: corpul nu minte niciodată. Corpul nu știe să mintă, el exprimă exact ceea ce suntem. Daca învățăm să-l descifrăm, să-l ascultăm, el ne poate ajuta să ne cunoaștem mai bine și să evoluăm. Prin dans, corpul vorbește, se exprimă, se descarcă, experimentează, crește.

Tot ce nu poți spune în cuvinte, poți transmite celorlalți, și ție, prin corpul tău în mișcare pe ritmul muzicii. Comunicarea nonverbală este de multe ori mai eficientă decât cea verbală. Prin mine și prin cursanții mei am descoperit că dansul vindecă și este o scurtătură către vindecare, într-un capăt al continuumului de evoluție, și către creativitate în celălalt capăt al lui.

Sunt Alina Vișan (Petrișan),
creez programe de dezvoltare personală
și iubesc primele povești vorbite pe ringul de dans de oameni care tocmai se cunosc!

Sezonul 3 // Dans cu Alina Vișan // 3 workshopuri a câte 3 ore cu teme de lucru puse în mișcare

Dezvoltare personală cu teme de lucru observate și integrate în dans și mișcare Sezonul 3 Dans cu Alina Vișan // cu cele 3 după amieze de sâmbătă a câte…

September 26, 2020Blog în mișcare Înscrierile sunt deschise Social

An embodied approach about creativity, play and learning processes

Creativity precedes the learning process My objective is this new sequence, maybe even a new choreo. I find an inspiring piece of music and I start tuning my body…

September 24, 2020Blog în mișcare Când nu dansez, scriu ce simt Early Education

Ne naștem dansând // despre firescul corpului în mișcare

Avem ritmul interior dat de inima care bate.Avem corp care îşi simte inima şi mai precis îi simte ritmul. Ne mişcăm în prezența acestui ritm din momentul în care…

September 17, 2020Blog în mișcare Când nu dansez, scriu ce simt Social

Dancing Ladies feedback 2019 // Un nou început în 2020

Păstrând rădăcinile sănătoase ale trecutului // pășim în prezent pe un parchet cu experiențe noi Orice descriere aş face, nu ar fi completă fără feed back-ul acelor dancing ladies…

September 12, 2020Blog în mișcare Înscrierile sunt deschise Lifestyle

Look UP and always find no reason to treat yourself with dance!