Dansterapia este o terapie care include corpul. Include corpul care nu minte şi nonverbalul care reprezintă 80% din comunicare. Include interrelatia minte-corp cu care lucrând, evoluăm.
VEZI CV-UL Alinei Drumul Alinei de la dans terapeutic la psihoterapie prin dans şi mişcare a început în 2013 şi continuă şi în prezent.
În 2016, lucrarea de licență a inclus 3 studii de caz observate în contexte și cadre de lucru în grup sau unu la unu diferite pe perioade de la 6 luni la 4 ani.
Rezumatul și concluziile lucrăriiTema Beneficiile terapiei prin dans și mișcare ca terapie complementară în programele de intervenție pentru persoanele cu tulburări de spectru autist.
.
Există o diferență între dansul terapeutic de care ne putem bucura şi singuri acasă dansând în sufragerie, fie că se uită sau nu cineva la noi // şi dansterapie.
.
Pentru ca dansterapia să fie încadrată în categoria psihoterapiilor, sunt 3 condiții de împlinit:
- Este nevoie de un psihoterapeut format în psihoterapia prin dans şi mişcare
- Este nevoie de o relație terapeutică bazată pe încredere între beneficiar şi psihoterapeut într-un cadru securizant
- Există obiective stabilite de comun acord între psihoterapeut şi beneficiar în programul individual sau de grup.
Acest (deja nu atât de nou) capitol deschis sub umbrela Dans cu Alina Vișan // terapie în mișcare // este la intersecția dansului cu psihologia și neuroștiința, cu încredere că suntem inclusiv corpul nostru și el poate fi un puternic şi sincer instrument de dezvoltare personală.
Clasele Therapy Dance propun // lucrul cu noi // prin observare şi introspecție, în contact cu emoțiile, senzațiile, gândurile noastre. Acestea, în mișcare, se transformă în comportamente, în studio sau în afara lui, în viața de zi cu zi. Lucrul cu noi, prin practica propusă, ne susține evoluția.
Îl putem numi şi dans.
Ai întrebări sau idei legate de acest tip de clasă?